شنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۳

آرشیو مهر ماه 1399

مشاوره خانواده

۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم

۴۲ بازديد

“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايشدر يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و
سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است.

 

در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.

منبع:  مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم

۲ درمان شناختي-رفتاري در درد مزمن

۴۱ بازديد

درمان شناختي-رفتاري (CBT) رويكرد گسترده اي است، اغلب مبتني بر الگوي تقويت (يا “عامل”): افكار يا رفتارهايي كه پاداش داده ميشوند، افزايش مييابند و افكار و رفتارهايي كه ناديده گرفته ميشوند، كاهش مييابند. نشانگان دردهاي مزمني كه به دليل بيماريهاي مزمني مانند آرتريدروماتوئيد به وجود ميآيند، هم براي بيمار و هم براي كارگزاران خدمات بهداشتي، مشكلات اساسي ايجاد ميكنند. به سخن ديگر، بيماران معمولاً نميتوانند با اطمينان، اطلاعاتي را درباره علل، سير طبيعي و يا پيامدهاي ممكن اختلال به دست آورند. در نتيجه، اينگونه بيماران غالباً پريشاني هاي روانشناختي و ناتواني هاي عملكردي شديدي را از خود نشان ميدهند و براي مقابله با درد از راهبردهاي شناختي-رفتاري غيرانطباقي استفاده ميكنند.بيشتر بخوانيد: روان درماني شناختي
اين بيماران در بيشتر مواقع روحيه خود را از دست ميدهند و به اين دليل كه فكر ميكنند متخصصان بهداشت افراد غير سودمندي هستند و يا اينكه نميتوانند درمان لازم را براي آنها فراهم آورند، به همكاري با آنها تمايل چنداني نشان نميدهند (ترك و رودي، 1989). علاوه بر اين، به دليل به وجود آمدن تغييرات منفي در ارتباط بيمار با افراد خانواده، كارفرمايان و دوستانش، مشكلات فرد به مرور زمان وخيم تر ميگردد (اندرسون، برادلي، يانگ، مك دانيال و وايز، 1985). پزشكان، روانشناسان و ساير فراهم آورندگان مراقبت هاي بهداشتي، غالباً نميدانند كه چگونه به نحوي مؤثر به بيماران دچار درد مزمن پاسخ دهند.
رويكرد درمان شناختي-رفتاري درد مزمن، بر اساس اين فرض استوار است كه بيمار با اين باور كه بسياري از مشكلات او غير قابل كنترل است وارد مرحله درماني ميشود؛ بنابراين، اهداف درمان شناختي-رفتاري اين است كه در ابتدا اين انتظار را كه در بيماران به وجود آورد كه ميتوانند مشكلات خود را به نحوي مؤثر كنترل كنند و سپس لازم است مهارتهايي را به آنها آموزش داد تا به وسيله آنها بتوانند به نحوي مؤثر هم به مشكلات فعلي و هم به مشكلات جديدي كه بعد از پايان درمان به وجود مي آيند، پاسخ دهند.


هولزمن و همكارانش (1986) چهار مولفه ضروري براي نايل آمدن به اهداف درمان شناختي-رفتاري را به شرح زير فهرست نموده اند:
الف: كمك به بيماران در جهت اين باور كه مشكلات آنها غير قابل كنترل نيست. به عبارت ديگر، به جاي اميدواري ضعيف، لازم است به آنان در زمينه مقابله مؤثر با درد، پريشانيهاي هيجاني و ديگر مشكلات رواني-اجتماعي، كمك شود.
ب: به بيماران بايد ياري داد تا بياموزند افكار، هيجانات و رفتارهايشان را به منظور تعيين روابط بين اين عوامل و حوادث محيطي، درد، پريشانيهاي هيجاني و مشكلات رواني-اجتماعي مورد نظارت و پيگيري قرار دهند.

منبع:  مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۲ درمان شناختي-رفتاري در درد مزمن

خون بعد از نزديكي در مردان

۳۸ بازديد

خون بعد از نزديكي در مردان:اگر خون را در نزديكي خود مي بينيد.
نگران نباشيد، احتمالا مهم نيست.
حضور خون در مايع مني، به صورت يكنواخت يا رنگي، بي ضرر است.
و خود به خودي نشانه اي از مشكل است.
خون در مايع مني بسيار رايج است و معمولا خوش خيم است.


خون بعد از نزديكي در مرداندر اغلب موارد، هيچ دليلي براي آن وجود ندارد.و اگر علت روشن باشد، معمولا يك چيز خطرناك نيست.به عبارت ديگر، مايع مني تقريبا هرگز مهم نيست.و بر خلاف باور عمومي مردم نشانه اي از سرطان نيستند.يك عفونت خفيف ممكن است باعث ايجاد خون در اسپرم شود.در مردان مسن، گاهي اوقات نشانه اي از غده پروستات بزرگ يا عفونت مجاري ادراري است.
در بيشتر موارد، مايع مني پس از سه هفته از بين مي رود.
درمان مني توام با خون در مردان كار سختي نيست. آسپرين نخوريد.
مركز ” مشاوره ستاره ايرانيان” تنها كلينيك شبانه روزي تخصصي و روانشناسي در ايران.
تاثير آسپرين بر خونريزيدر صورت عدم تجويز پزشك پزشك ان را مصرف نكنيد.

منبع:  مركز مشاوره ستاره ايرانيان-خون بعد از نزديكي در مردان

تمرينات ذهن آگاهي | ۷ روش آسان براي ذهن آگاهي

۴۴ بازديد

تمرينات ذهن آگاهي پيچيده به نظر مي رسد، اما همه چيز است….مارشا لاكوس، دكتري روان شناسي و نويسنه كتاب مروري بر مغزتان براي دوست داشتن، بيان مي دارد كه ” ذهن آگاهي توجه داشتن از طريق روش هاي خاصي مي باشد: كه بر روي هدف ، در زمان كنوني، و بدون قضاوت صورت گيرد”.
ذهعن آگاهي, تمركز بر روي هدف
تمرينات ذهن آگاهي بسيار ساده اي وجود دارد كه از طريق انها مي توانيد  ذهن آگاهي خود را افزايش دهيد. در اينجا هفت عنوان از مواردي آمده است كه شما بايد در طول زندگي روزانه خود به آنها توجه كنيد.
چگونه تمرينات ذهن آگاهي انجام دهيم ؟1- تمرينات ذهن آگاهي را در طول فعاليت هاي عادي خود انجام دهيد.


سعي كنيد كه نسبت به فعاليت‌هاي روزانه كه شما در طول روز و به صورت معمولي انجام مي دهيد، آگاه بوده و به صورت آگاهانه انجام دهيد. اد هالي ول ، اين نكات را در رابطه با آگاهي معلمان و نويسندگان مشترك، در كتاب “بيانيه ذهن آگاهي ” بيان مي كند.
وي مي افزايد، براي نمونه، در هنگام مسواك زدن دندان هاي خود، دوش گرفتن، خوردن صبحانه يا پياده روي به سمت محل كار، بيشتر توجه كنيد. ميزان روشنايي، صدا، بو و مزه و احساس در اين نوع فعاليت ها در حد صفر مي باشد. وي همچنين بيان مي دارد كه ” فعاليت روزمره ممكن از جذاب تر از انچه فكر مي كنيد به نظر برسد”.
2- درست وقتي بيدار مي شويد تمرينات ذهن آگاهي  را انجام دهيد.
لوكاس بر اين عقيده است كه ” تمرين ذهن آگاهي در روز درست وقتي بيدار مي شويد باعث ايجاد توازن در سيستم عصبي مركزي براي باقي روز مي شود و همچنين احتمال داشتن لحظه هايي با ذهن آگاهي را افزايش دهيد”. اگر وضعيت خود را مناسب تشخيص دايد، تنها بعد از مصرف چاي يا قهوه اين تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد. ولي وي بيان مي دارد كه”… مقاله اي نخوانيد، تلويزيون را روشن كنيد، تلفن يا ايميل خود را بررسي كنيد و …. . بعد از آن در يك جاي مناسب بنشينيد”.

منبع:  مركز مشاوره ستاره ايرانيان-تمرينات ذهن آگاهي | ۷ روش آسان براي ذهن آگاهي